Venice: Italian Biennale Pavilion Courtyard (Italy)

Italian Biennale Pavilion Courtyard

Sestiere Castello, 30122 Venezia, Italy

Carlo Scarpa (1952)

While visiting the art or architecture Biennales one might happen to wander into a courtyard within the Italian Pavilion. That courtyard was designed by Carlo Scarpa and is a delightful asymmetrical composition of concrete paving, concrete columns, a concrete roof, and ponds. Despite all the hard surfaces it still feels serene and wonderful and a respite from the crowded pavilions, even with gaggles of people passing through. Nowadays the vines are lush and green.

 

Further Information:

Place: Italian Biennale Pavilion Courtyard

Architect: Carlo Scarpa (Arch Daily)

Photographer: Stephen Varady

Map: Venice Biennale Pavilions Map

 

ABOUT STEPHENVARADY_ARCHITRAVELLER

 

ALSO HAVE A LOOK AT STEPHENVARADY_INTERIORTRAVELLER

 

RETURN TO TOP OF PAGE

 

One thought on “Venice: Italian Biennale Pavilion Courtyard (Italy)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s